2016. április 29., péntek

Upside Down

Sziasztok! 

Most egy filmajánlóval készültem nektek. Remélem tetszeni fog. : ) 


Alaptörténet:

Két bolygó kering egymáshoz rettentő közel, tökéletes egyensúlyban, valamilyen természetfeletti erőnek köszönhetően. 
( Merthogy a hagyományos fizikai szabályok szerint egymásba kellene zuhannia a két égitestnek. ) 

A felső bolygón élnek a gazadagok, akiknek fejlett a gazdasága és a technológiája így el tudják nyomni az alsó bolygón élőket. Aki a lenti világba születik, annak az a sorsa, hogy a fentieket szolgálja a munkájával, és hogy nyomorban éljen, akármilyen okos is. 

Kiegészítő:

Minden anyagot annak a bolygónak a gravitációja vonz, ahonnan származik. Ha a lentiek a fenti bolygóról tudnak szerezni bármilyen tárgyat, az az alsó bolygón inverz anyagnak számít. Ha az inverz anyagokat valamilyen erő sokáig a másik bolygón tartja, a keletkező és el nem illanó, illetve növekvő, ráható gravitációs energia miatt az inverz anyag égésbe/izzásba kezd. 

Hogy érdekes legyen a történet, ezennel a két világ két személye szeret egymásba végzetesen, és mindent megtennének azért, hogy valahogyan együtt lehessenek...



Egyéni vélemény:

Szerintem ez a történet nem igazán a keletkezett szerelmi szálak miatt érdekes, hanem  a használt filmes trükkök és animációk miatt, amik látványosan szemléltetik a két világ különbségeit, tulajdonságait, hogy mikor ki az, aki épp nem illik az adott világba. Kinek forr fel a vére a lenti, és kinek a fenti világban... Szerintem nagyon megéri megnézni ezt a filmet. : )
 /Az talán egy kis segítség, ha tudtok angolul, mert csak magyar feliratos van, szinkronizált nincs, és igazából a feliratozás néha kicsit gyors vagy képet zavaró lehet./

Trailer:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése