2016. augusztus 21., vasárnap

Tavaszi+nyári szezonos anime listám

Sziasztok!

Az idei tavaszi és nyári szezonban ezeket az animéket néztem. Igazából mindegyiket ajánlom megnézésre, általában olyan animéket választok ki én is, amikről sok pozitív visszajelzést hallani az interneten. 

Azért felállítottam egy rangsort is, a saját ízlésem szerint, visszafelé fog haladni, szóval a kedvencemet a bejegyzés alján találhatjátok. : )

Csapjunk is bele!


9. -> Rokka no Yuusha (2015)



Röviden és tömören: A földet le akarja igázni egy démon, viszont esélyt ad az embereknek, hogy a hat legjobb harcosuk legyőzze őt. A hat harcost ő maga választja ki, csakhogy ebben az esetben valahogy 7 sikeredett, ami nagy galibát okoz. Az anime elsősorban (furcsamód) nem is a démon legyőzéséről szól, hanem hogy megtalálják maguk között a hetedik, fölösleges és szélhámos harcost.

Megjegyzés: Őszintén, ez az anime a szép grafikája és az egyedi karakterek ellenére egy nagy csalódás volt. Azt hittem, hogy izgalmas harcjelenetekkel fogom szembetalálni magam, amiből nem túl sokat kaptam, mivel folyton csak törik a fejüket a szereplők, hogy ki a szélhámos közölük.
A karakterek tényleg feretegesek lehetnének, ha nem csak sziklákon ücsörögnének, meg hasonlók.
Persze, nyilván fog készülni második évad is ebből a sztoriból, abban jóreményem szerint kicsit fantáziadúsabbak lesznek az események.


8. -> Diabolik Lovers (2013)


Röviden és tömören: Adott egy szerencsétlen lány, akinek először az egyik, aztán a másik vámpírcsaládnál kell élnie. Ja, mellé még ott van, hogy folyton valamilyen rituálé közepébe csöppen, ami a második évadra nagyon erőltettre sikerült. Ami miatt a 8. helyre kerülhetett az a grafikája, ami tényleg majdhogynem megszólal.

Megjegyzés: gyönyörű grafika, satnya sztori. 

7. ->  Hundred (2016)




Röviden és tömören: A földet mindenféle szörnyek támadták meg, amik ellen csak úgy tudnak védekezni az emberek, ha egy Hundred nevű fegyverrel harcolnak. Ezek a fegyverek mind egyediek, és a használójuk fegyverhez való kompatibilitásának mértékétől függően erősebb, vagy gyengébb. Főszereplőnk rendelkezik a világon a legmagasabb kompatibilitási értékkel, de sajna mellé néha elszáll az önkontrollja, ha életveszélybe kerül, és olyankor mindenkit ki akar nyírni maga körül. Kiderül, hogy ez azért van, mert megfertőzte őt az egyik földön grasszáló szörnyeteg a vírusával.
A fő cél persze az emberiség megmentése, mint oly kedvelt témakör.

Megjegyzés: Nekem ez a sorozat tiszta God Eater-es hangulatú volt, de én azt is szerettem. Sőt azt még jobban. Annak valahogy kidolgozottabb a sztorija, és kicsit pörgősebb a történetvezetése.
Másrészről ebben a sorozatban elég sok olyan pillanat akadt, amikor arra gondoltam, hogy "Jézusom, ne már, ez olyan gáz!". Főleg amikor még főhősünk rajongó segítőjéről nem derült ki, hogy lány. Na igen, ott voltak nagyon gáz pillanatok.

6. - > God Eater




Röviden és tömören: Az alapfelállás hasonló, mint az előző esetben, csak a grafika valahogy szebb, a karakterek egyedibbek, a fegyverek kidolgozottabbak, nem is olyan összevisszák, és úgy amúgy jobban van felvezetve az egész sztori. Nem mellesleg valamivel többetmondóbbra sikeredett a történet vonala is.

5. ->  Death Parade (2015)



Röviden és tömören: Ha a földön egyszerre két ember hal meg, akkor kedves szereplőgárdánknál végzik, akik olyan nem emberi bírók, akik megfigyelik őket egy "életre-halálra" menő játék keretein belül a viselkedésüket, és eldöntik róluk, hogy a lelküket a süllyesztőbe küldik, vagy vissza a földre egy éppen születő gyermekbe. A sorozat főszereplője egy olyan nő, aki egyedül érkezett a bírók elé, és már eleve tudta, hogy meghalt, így nem ment bele semmilyen "élet-halál" játékba, mert tudta magáról, hogy nincs tétje, ha  már egyszer úgyis meghalt. A bírók ezért maguk között tartják, hogy folymatos megfigyelés alatt tarthassák, és később ítélkezhessenek felette. (Ami talán nem is lesz olyan egyszerű.)

Megjegyzés: nem egy túl pörgős anime, inkább az az elgondolkodtató típus. Nekem abszolút bejött, az OST pedig gyönyörű (főleg a Moonlight Night című betétzene). Ne feledkezzünk meg a grafikáról sem, ami szintén szépre sikeredett, ahogy az mondjuk elvárható egy 2015-ös animétől.

4. -> Koutetsujou no Kabaneri




Röviden és tömören: A földet elözönlötték a szörnyek, amik valahol egy zombi és egy ghoul között vannak. Főszereplőnk, Ikoma baromi szerencsétlen, így ő nyeri meg a Kaneki beütéses szerepkönyvet. Igaz, a helyszín ezennel egy középkori katasztrófazóna, azon belül is egy batár nagy vonat.

Megjegyzés: Ennek az animének a sikere abban rejlik, hogy sikerült összehozniuk egy kicsit Shingeki no Kyojinos, kicsit Tokyo Ghoulos összeállítást, szemet gyönyörködtető HQ grafikával és CGIs (3D) jelenetekkel.
Nem szabad persze megfeledkezni az OST-járól sem, ami szintén jól sikerült, több zenéjét is szívesen hallgattam, amíg meg nem untam. : )

3. -> Owari no Seraph




Röviden és tömören: A földet leigázták a vámpírok. Tehenekként tartják az emberiség tagjait. Főhősünk elszökik tőlük, testvéreként szeretett barátját hátrahagyva. Később emiatt mélységes bűnbánatot érez. Hogy bosszút álljon, beáll egy olyan harcos alakulatba, amelynek minden tagja egy démonnal lapaktálva kell harcolojon a vámpírok ellen.

Megjegyzés: Kicsit együgyű a szerencsétlen főszereplő... sebaj, elnézzük neki. Bár a bosszú mindenek felett című taktika nem mindig a legcélravezetőbb.
Úgy amúgy általánosságban véve, a grafika jó minőségű, az OST hallgatható csak úgy unaloműzésként is akár.

2. ->  Shiki




Röviden és tömören: a hegy lábánál álló pici falucskában rejtélyes halálos vírus indul útjára. Két főszreplőnk, egy átlag fiatal és egy orvos igyekszik a legserényebben fellebbenteni az ólmozott fátylat a falu tragikus történéseinek okáról. Ahogy a történet egyre csak halad előrefelé egyre nyugtalanabba válnak a holtak a környéken... Többet nem is árulnék el, hogy maradjon még a sztoriban elég ahhoz, hogy érdemes legyen megnézni. : )

Megjegyzés: a hangulata nyomott, a sztori morbid, durva, de ettől jó.
Grafikai szempontból mondjuk egy közepest megnyer, de alapvetően nem egy különösebben aprólékosan megrajzolt anime.
Az OST egyedi, hangulathoz illő, a megfelelő pillanatokban a hátad is borzong tőle.
Mindenkinek ajánlom ezt az animét, aki érdekelt az ilyesmi témakörökben, tényleg egy egyedi történetről van szó, amilyet ritkán lehet találni
manapság, amikor már a régi és sikeres animékből mismásolt karaktereknek is a harmadik körös másolatai képesek rohangászni itt-ott-amott.

1. -> Aldnoah Zero




Hát igen, nálam a szezon abszolút ütőkártyája ez volt. Mindenkinek ajánlom, Code Geass rajongók pedig főleg előnyben!

Röviden és tömören: Egy alternatív jelenben vagyunk, ahol az ember már eljutott a Marsra. Sőt... nem csak hogy eljutott oda, hanem már fel is fedte az ott talált misztikus erő titkait is. Ez a hatalomhoz juttató erőforrás az Aldnoah, és csak nagyon kevesek képesek aktiválni. Az összes aktivátor a marsi királyság fejeseinek tagja. Márpedig ők majdnem mindannyian eszüket vesztve igyekeznek romba dönteni a Föld rendszereit, hogy visszatérve a kék bolygóra, ott is királysági rendszert alakítsanak ki. Főszereplőnk, Inaho, egy a katonaságnál szolgáló fiatal zseni, aki békét igyekszik teremteni a felek között. Látszólag nem képes semmi megérinteni a szívét, a sorozat nézése közben mégis rá kell jönnünk, hogy neki is vannak bizony érzései, amiket aztán a sors picit sem finoman földbedöngöl.



Adott még egy másik főszereplő is, Slane, akinek a kezdetekben egészen hasonló elképzelései vannak a háborúról, mint Inahonak: legyen inkább béke!
A későbbiekben mégis az elvakultan gondolkodóak közé olvad be egyre inkább. Elveszti józan eszét, feladja elveit, embereket gyilkol, egyetlen cél által vezérelve, majd tragikus véget ér...



Megjegyzések: A grafika megdöbbentően részletesen lett megoldva, látványos CGIs (3D) jelenetekkel. A karakterek és egyenruhák viszonylag egyedien festenek, persze ott van a nagy előd a Code Geass, amihez sok szempontból hasonlítható. Kezdve Inahó kis kütyüjével...
Egy részről már csak a grafikáért is muszáj volt megnéznem ezt a sorozatot.


Ott volt még persze a zene is, ami szintén kiemelkedő minőségű. Még az endingeket is végighallgattam, pedig az ilyesmi aztán tényleg nagyon ritka tőlem. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése