2016. július 10., vasárnap

Fehér hajak mindenütt!

Sziasztok!

Azt hiszem a cím elég kereken kifejezi már önmagában is, hogy most miről lenne szó. 

Igen, fehér hajak mindenütt!



Manapság már nem találni olyan animét, amiben ne lenne legalább egy koraősz karakter. Valamiért nagyon ráakadtak a szerzők erre a Marie Antoinette- szindromára...

Kotorjunk csak elő az emlékeink közül pár animét! Mindben ott kell lennie a tipikus pszichopata/agyonkínzott/szerencsétlenül mutánsszületett, stb. alkatnak, akinek fehér a haja és nem mellesleg: biztos, hogy a legmenőbb szereplő mind közül. Kaneki egy amolyan kiemelkedő " legjobb" mind közül, akit majdnem mindenki ismer. 



Ha nem is főszereplő, de a Fullmetal Alchemistben is ott mocorog a magát Istennek valló bölcsek kövés fickó, Az Akame ga Kill!-ben pedig Najenda, aki nem mellesleg félig robotkarú, akár csak Edward Elric, hogy ennyivel is nőjön még az imidzse. Ja, meg persze ott van a Kiznaiver is, amiben megkapta a főszerepet a fájdalmat nem érző szerencsétlen srác, meg a K (/K-project), amiben meg annyi a koraősz/ tejszőke/ platinaszőke teremtés (hozzáteszem, hogy a viszonylag déli helyszínválasztás ellenére), hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. 
Úgy amúgy semmi gondom nem volt annak az animének a grafikájával, csak valahogy sok lett a jóból. Merthogy az alapvető feladata az lenne a tipikus Marie Antoinette-szindrómás karakternek, hogy legyen kellően szenilis, amnéziás, vagy bekattant, menjen, gyilkoljon le mindenkit, fizikálisan vagy mentálisan rántsa mélybe a többieket, de ha már 6,7,8,9,10... sok van belőlük, akkor csak annyi villan be az embernek, ha meglát egy újabb ilyen furi alakot, hogy: na, már megint belealudt a munkába az egyik animátor, aztán lemaradt egy újabb hajszínezés. Na bumm, akkor mi van?


Csak az érdekesség kedvéért, a K-ban fehér Shiro, Neko, a korábban első királynak hitt férfi, az első király húgának, a vörös király Anna nevű nyomkövetőjének, és még a campuson csak úgy amúgy sétálgató emberek közül is soknak a haja. Ezét érzem én, hogy el lett egy picurkát túlozva a dolog. 
Persze- mondanák az animátorok - kellenek ezek a szereplők, mert ezek fogják meg a szemet. 
De hogy miért fogják meg a szemet? Hát mert rögtön mindenki arra asszociál, hogy most valami "hű de baró" embőc jelent meg a képernyőn, és kocsányon lógó szemekkel várják, hogy mikor indul ámokfutni az adott illető. Ha egy valóban egyedi karakter lenne a sok béna helyett az valószínűleg sokkal nyerőbb lenne a közönség szemében. 

Mert hát milyen lehangoló már, hogy te ott ülsz, várod a nagy durranást, aztán helyette kapsz egy hulla komoly fogmosós jelenetet, vagy hogy csak olyasfajta "extrán izgalmas és vérpezsdítő" forgatókönyvi részt nyernek meg a  kiszemelt karaktrerek, mint hogy kipostafutárkodhatják a gázszámlát a haldokló nyanyuszkákhoz a düledező házaikba.

Asszem mostanra ennyit a fehér hajú karakterekről... később még lehet hogy lesz a témához még több hozzáfűznivalóm, mert hát miért ne lenne? Csak most éppen már kifogytam a gondolatokból. 

*   *   *

Ha tetszett a fejezet, kérlek nyomj egy +1-et!
Köszönöm! : ) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése